Lausunto: Tämä on musta tarina, jonka Floridan ohjeet vääristävät |CNN (2024)

Opinion: Dette er den svarte historien som Floridas retningslinjer forvrenger | CNN (1)

Palaute videomainoksista

Kiista Floridan uusista mustan historian opetusstandardeista

03:35 - Lähde:CNN

Toimittajan huomautus:Cinelels.on Barbara Jordanin etiikan ja poliittisten arvojen johtaja ja rotu- ja demokratian tutkimuksen keskuksen perustaja LBJ: n julkisten asioiden koulun Texasin yliopistossa Austinissa, missä hän on historian professori.Hän on kirjoittaja "Kolmas jälleenrakennus: Amerikan taistelu rodun oikeudenmukaisuudesta 2000-luvulla. ”Tässä ilmaistut näkemykset ovat hänen omia.Lisää mielipiteitäCNN: ssä.

CNN-

Olen ensin oppinut rodullisesta orjuudesta Brooklynin huoneistossa,tarinoistaÄitini kertoi minulle, kun olin taapero, Haitin vallankumouksesta.TV -sarjassa "juuret"lähetettiin tammikuussa 1977, joka kuvaa rotuorjuuden sukupolvien soraa, olimme muuttaneet taloon Jamaikan, Queens -alueen alueella, josta minusta tuli lopulta laillinen.

Opinion: Dette er den svarte historien som Floridas retningslinjer forvrenger | CNN (2)

Cinelels.

Takautuvasti "juuret" osoittautuivat minulle raittiiksi johdannoksi Musta Amerikan, orjuuden ja Yhdysvaltojen ihanteiden väliseen monimutkaiseen suhteeseen.

Nämä muistot tulivat minulle, kun olin johtuen Floridan koulutuspyrkimyksen seurauksistaAmerikan historian tarkistamiseksipoistamalla kansakunnan alkuperäisen synnin kasvatusorjuuden raakuus.

Hallitus on hyväksynytuudet niin kutsutut standarditValtion julkisten koulujen mustan historian opettamiseksi kuvernööri Ron DeSantisin johdolla tehdyn lainsäädäntöpäätöksen jälkeen, joka estää kaiken opetuksen, joka viittaa siihen, että joku on tukahdutettu (tai etuoikeutettu) ihonvärinsä tai rotujensa vuoksi.Presidenttiehdokas DeSantis on käyttänyt tätä rasismin opettamisen deleetiota "herättämisen" torjunnassa yrittäessään vahvistaa hänen kansallista imagoaan republikaanien äänestäjien keskuudessa.

Nämäuudet standardit vaativatKeskiasteen oppilaat oppimaan siitä, kuinka orjuus auttoi orjia kehittämään taitoja, jotka voisivat hyötyä heille.Lukion oppilaiden on opittava joistakin kauheimmista rotujen joukkomurhista "Afrikan amerikkalaisten vastaan ​​ja afrikkalaisten amerikkalaisten väkivallan oppaasta".

Nämä ovat perversioita ja valheita;He ovat varapuheenjohtaja Kamala HarrisOvat kutsuneet heitä: Yritys "Gaslighting".Itse asiassa rodullisen orjuuden ominainen instituutio oli perusta Amerikan syntymiselle ja oli täysin riippuvainenmustien ihmisten luokitteluTavaroita, joita sekä arvostettiin ja haluttuja ja samalla heikkenivät ja käyttivät voittojärjestelmää, joka kielsi heidän ihmisyytensä.

Whitehouse.gov Video VP Harris kutsuu valtion mandaattia oppia orjuutta "jakelu" "Kaasuvalaistuksen" yritys

Orjuus kudottiin huumeeseen tässä maassa ennen sen alkamista.Vuonna 1770 pesäkkeissä oli noin 462 000 orjaa,Noin viidesosakoko siirtomaaväestöstä.Kun sisällissota alkoi vuonna 1860, ihmisistä tuli orjiaoli noin neljä miljoonaa.Historialaiset arvioivat, että noin 12 %Slave -sidotut afrikkalaiset eivät selvinneet keskiosasta.Orjien olosuhteet kerran Pohjois -Amerikassa vaihtelivat olosuhteiden mukaan,Mutta se oli kauhea elämä: monet olivat sitälyöty, raiskattu, myytiin perheenjäsenistään tai altistunut muille väkivallan muotoille ja henkiselle väärinkäytöksille.Epäinhimilliset asumis- ja työolosuhteettuotti litataanintuskallisista ja usein tappavista terveysvaikutuksista aikuisille ja lapsille.

Kaikki tämä tapahtuivaltava varallisuus ja talouskasvuTuo orja -sidottu työ syntyi ja että myrkyllinen perintö on edelleen selkeä.Tämän päivän huikearodun vaurauden aukko jatkuuOrjuuden ja rodullisten terveyserojen välittömien ja pitkän aikavälin seurauksena -mukaan lukienHälyttävä musta äidin kuolleisuus- Pysy tosiasia Amerikassa.

Amerikkalaiset kapitalistit ostivat henkivakuutuksen mustille ihmisille, kuten heidän oletetaan ajattelevansa laillisena omaisuutena;He käyttivät istutusten ja orjien omistusoikeutta, jotka vastasivat luoton turvallisuutena investoidakseen globaaleille markkinoille.Näiden sijoitusten tuotto oli tilavaa ja hajallaan varallisuutta merestä loistavaan mereen ja viittasivat koko Yhdysvaltoihin, mukaan lukienJärjestelmä istuu-korkeampi koulutus, ja antaa rajojen kasvaa ja laajentua.New Yorkin Wall Streetistä New Orleansin ja Mississippin satamiin Kalifornian kultakiihtymiseen ja Länsiineen, joka perusti Oregonin, Washingtonin, Dakotasin ja muun, rotupaikantodistettu olevanKultainen olki, joka kosketti amerikkalaisia ​​unia.

Tämän tarinan seurauksista poliittiset kertomukset olivat viime vuosina vähitellen tulleet valtavirtaan."Juurten" finaali oliTV: n katsotuin jaksosen aikansa.Se auttoi herättämään rodullisen orjuuden ja mustien ihmisten sukupolvien alkuperän, jotka voidaan nähdä PBS -sarjassa "Finding Your Roots" ja DNA -palveluiden virtaus, jotka lupaavat paljastaa piilotetun menneisyyden mustille ihmisille, joiden sukunimi on edelleen todiste heidän murtumistaan ​​transatlanttisen orjakaupan alla.

Valkoinen talo esittelee yhteistyössä Smithsonianin kanssa mustan historian kuukaudenäkymän keskiviikkona 16. helmikuuta 2022 Valkoisen talon asuinsalissa.Cameron Smith/Valkoisen talon mielipide: Musta historia on yli kuukausi.Siksi DeSantis ja hänen kaltaiset pelkäävät sitä

Orjuus osoittautui niin suureksi vaurioksi Yhdysvaltain sielulle, että se aikoo vaatia raamatullisten mittasuhteiden sisällissodan hävittämistä varten.Jopa tuhoisa konfliktiei pystynytpysyvä heppiorjien syykansalliselle prioriteetille.Sen sijaan merkitty aikaisemmalle orjuudelletuli symboliksiJalostusjärjestelmästä, joka määritteli mustat ihmiset kiinteistöveroksi, jonka arvo monissa tapauksissa laski rodun orjuuden päivistä.Uudet orjuuden muodot-Sakot, velkakasvatus, jakamis-kamma Mustan elämän määrittelemiseksi 1900-luvulle.

Amerikan historiamyös myötävaikuttaaKansakunnan heikkeneminen valehtelemalla tästä todellisuudesta.Konfederaation tarina (ja raison d'Iestre)kirjoitettiinOppikirjojen, juhlien ja populaarikulttuurin kautta, jotka tekivät suuren osan Yhdysvalloista, rakensivat maisemaa elävän muistomerkin rasististen fanaatikkojen kunniaksi, jotka menettivät henkensä tekemällä sukupolvien maankäytön maan korkeimpia ihanteita vastaan.

Musta opettajat ja tavalliset kansalaiset ovat yli vuosisadan ajan,yrittiAseta tietue oikein.Negro History Weekin perustaja ja kirjoittaja "Negro" Carter G. Woodson rkehittynytMustan historian tutkimustyökalunakehittää nuoria mieliä ja parantaa nyt sisäänrakennettuja mustia anti-mustan stereotypioitaaseistettu väärä historiaLynchingin, väärän vankeuden, erilaisen koulutuksen, kovan työttömyyden, rodun ja köyhyyden perusteena.

-konservatiivinen ylireaktioViimeisen vuosikymmenen aikana historian, elokuva- ja kulttuuristen ilmaisujen työhön, joka vahvistaa rotujen orjuuden ihmisen kokemusta 1619-projektista "maanalaiseen rautatie"-on johtanut tragediaan, joka tapahtuu maailman edessä.Absurdin poliittinen teatteri on julkaistu, jossa rodullista orjuutta luodaan hyvänlaatuisena instituutiona.

Opinion: Dette er den svarte historien som Floridas retningslinjer forvrenger | CNN (5)

Sadat osallistuvat kansallisen toimintaverkoston esittelyyn vastauksena siihen, että kuvernööri Ron DeSantis hylkäsi lukion kurssin Afrikan Amerikan historiassa keskiviikkona 15. helmikuuta 2023 Tallahasseessa, Floridassa.

Monin tavoin,1619 -projektiKyseessä on koskaan suunniteltu kunnianhimoisimmaksi kuvitelluksi mustahistoriaprojektiksi juuri siksi, että painetun ja digitaalisen muodon multimediatapahtumana, joka sisälsi opettajien opetussuunnitelman, tarjosi uuden tavan oppia ja opettaa kansakunnan alkuperästä.Kaikille, jotka vievät aikaa lukemaan kyseisen projektin ensimmäisen iteraation tai laajennetun kirjaantologian, jota toimittaa Pulitzer-palkittu toimittaja Nikole Hannah-Jones tai kutenTarkastellaan dokumenttiaSaman nimisarjan, olisi vaikea kuvitella edes sanovan sanoja "orjuus tuli mustia ihmisiä hyväksi", antaen sanoa uskoa ja yrittää oppia tämän.

Tässä on mitä opiskelijoiden on opittava:Kuinka rodun orjuus ja sen jälkielämäVaikuttanut paitsi puuvillaa, myös sokeria, kahvia ja niin monia muita ruokia ja tavaroita, jotka on pidetty itsestäänselvyytenä jokapäiväisessä elämässämme ja esi -isiemme elämässä.Heidän tulisi selvittää, kuinka orja -sidottu (elämisen ja kuolleena) kokeilemaan lääkäreitä ja lääketieteen opiskelijoita, jotka käyttivät mustia ruumiita ilman lupaa ja ryöstivät jopa orja -sidotun haudat.

Sen sijaan, että tutkitaan loukkaavia vääristymiä tai valheita siitä, mitä orjuus teki mustille ihmisille, oppiminen siitä huolimatta oppiminen ja valta, jonka mustat ihmiset laukaisivat siitä huolimatta.Mustat ihmiset pitivät arvokkuuttaan erityisen instituutin luontaisesta julmuudesta huolimatta.He loivat musiikkia, majatalonmattoja keittotekniikat, suunniteltu koti, kaupungit ja jopaauttoi luomaan maan pääkaupungin.Mustat amerikkalaiset rodullisen orjuuden aikana oppivat lukemaan ja kirjoittamaan, vaikka tämä rikkoo lakia ja pani heidän elämänsä vaakalaudalle ja tuotettiinKauniit väitöskirjat(tunnetaan yleisesti nimellä orjatarinat) Harriet Jacobs, Olaudah Equiano ja Frederick Douglass laskivat verhoa paljastaakseen orjuuden väkivallan, seksuaalisen väkivallan ja huonontumisen, jotka ovat nyt liian usein huomiotta omalla ajallamme.

Hanki ilmainen viikoittainen uutiskirje

  • Rekisteröidy CNN: n mielipiteeseenuutiskirje.
  • Tulla mukaan jhkViserrysjaFacebook

Kaikkien tämän tarinan keskellä ovat mustat ihmiset, jotka erottuvat eniten minulleonneton rakkaus Amerikkaan, jotain, josta voit lukea käytännöllisesti katsoen kaikissa orjuuden tarinoissa.Mustat ihmiset auttoivat rakentamaan AmerikkaaväsyneelläJa heidän todellinen rakkautensa perheisiin, joista he olivat usein tuskallisesti erillään.

Totuus orjuuden raa'asta taloudesta on, että se sijoittui, kuten historioitsija Daina Ramey Berryon kuvitellut, mustien runkojen hinta "kohdasta hautaan".Ja silti orja -ihmiset uskoivat amerikkalaisen demokratian ideaaliin.He taistelivat jokaisessa sodassa Amerikan vallankumouksen ja sisällissodan välillä.Yksittäiset ihmiset tulivatSuurimmat lakkauttamisdemokratian kannattajat, käsite, joka ei ole vain omistettu orjuuden loppuun, vaan kaikki rangaistus- ja syrjäytymisen järjestelmät.He työskentelivät ja uhrasivat palveluksessaan kansakunnalle, joka oli kerran määritellyt heidät kiinteistölajiksi, koska he ajattelivat voivansa rakentaa kansalaisyhteisön.

Tämä on uskomaton tarina, elämän jälkeinen elämä tapahtuu edelleen ympärillämme.Se ansaitsee asianmukaisesti opettamisen ja kerrottuna paitsi mustille lapsille ja vanhemmille, myös koko kansakunnan ja kaikkien lastensa rakentamiselle.Emme voi antaa valkoisten lasten ja vanhempien sukupolvien oppia väärää tarinaa kansakunnasta, jonka tarkoituksena on auttaa heitä tuntemaan olonsa hyväksi orjuuden pelon rehellisen kertomuksen kustannuksella.Tuo tarinaladataHaava, jotta ne, jotka oppivat, voivat todella ymmärtää mustien ihmisten vastustuskykyä ja voimaa ja kauneutta - sekä solidaarisesti olleet valkoiset -, jotka onnistuivat unelmoimaan vapaudesta vapautumisen lisäksi edelleen kestävällä tavalla.

Se on Amerikan tarina ja se, kuten koko musta tarina, kuuluu meille kaikille.

Lausunto: Tämä on musta tarina, jonka Floridan ohjeet vääristävät |CNN (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated:

Views: 6074

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.